Henrik

Henrik

Digital marknadsföring – kostnadseffektivt och mätbart

Fredrik Montell, VD och Rådgivare på Brandson

Tidigare var tryckta medier och personlig bearbetning vägen till att nå ut till befintliga och potentiella kunder. Sedan en tid tillbaka har medialandskapet förändrats i grunden. Idag har digital marknadsföring i hög utsträckning övertagit den roll som traditionella medier hade till för bara några år sedan.

– De främsta fördelarna med digital marknadsföring är kostnadseffektiviteten och mätbarheten på djupet, säger Fredrik Montell, VD och Rådgivare, som startade företaget Brandson 2009.

Digital marknadsföring handlar bland annat om insatser och närvaro på nätet genom att finnas så högt upp som möjligt på sökmotorerna. Eller rättare sagt att finnas överst på Google, som är den absolut dominerande sökmotorn. Och det är inte för inte, som det heter ”att googla” när du idag söker information på nätet.

– Först kommer Google. Därefter kommer Google. Och sedan kommer nästan inga andra sökmotorer alls förutom Bing, som har en del användare. Men de sökmotorerna ligger långt efter Google, som är mycket smartare och snabbare än de andra, säger Fredrik Montell.

Han säger att det finns stora skillnader mellan traditionella media och digitala media ifråga om trovärdighet och mediabrus. Fredrik anser att man fortfarande tror mer på information som står att läsa i tryckt skrift jämfört med det som finns att läsa digitalt på nätet.

– I takt med att digitala medier har ökat i betydelse har mediabruset minskat när det gäller traditionella medier. Helt enkelt därför att allt färre företag gör allt färre postala utskick än tidigare. Däremot har bruset blivit betydligt högre när vi talar om digitala media. Men digitala medier är betydligt mer kostnadseffektiva, har väsentligt högre räckvidd och är mätbara på djupet.

Plattform inför framtiden

Fredrik poängterar att mindre och medelstora företag har allra mest att vinna på digitala, kostnadseffektiva och innovativa marknadsföringslösningar.

– Idag finns chansen även för ett litet företag att hävda sig på nätet gentemot stora företag. Med en bra utformad och funktionell hemsida i kombination med genomtänkta digitala marknadsföringsinsatser är det fullt möjligt.

Han är övertygad om att även i framtiden kommer ett väl inarbetat varumärke och kvaliteten på de produkter eller tjänster som ett företag levererar att vara avgörande.

– Ett öppet mindset och att skapa en plattform för hur för företagets digitala marknadskommunikation ska vara utformad öppnar naturligtvis för att lyckas ännu bättre. Naturligtvis kommer det personliga mötet människor emellan och att exempelvis sträcka fram ett visitkort alltid att vara det som kanske betyder allra mest.

DELA DETTA INLÄGG

Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email